A taxisok is százmilliós hitelhez juthatnak

Gyorsan belekapaszkodtak a válság sújtotta kkv-k a szeptember vége felé bevezetett Széchenyi turisztikai kártya kedvezményes folyószámlahitelébe. A támogatott lehetőséget két hét múlva a taxisok és a kisbuszos személyszállítók körére is kiterjesztik.

2020. 10. 08. 9:40
null
Budapesten a taxisok a járvány egyik legnagyobb áldozatai. De ki segít rajtuk? Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresett válságmentő eszköznek bizonyul a Széchenyi-kártya programban szeptember 21-től bevezetett nullaszázalékos folyószámlahitel a turizmusban meggyengült kkv-k körében. Így a népszerűvé vált, támogatott kölcsönt a kisvállalkozások igényei szerint újabb, kapcsolódó ágazatban is elérhetővé teszik.

Ez azt jelenti, hogy

október 22-től a gazdaságvédelmi akcióterven belül meghirdetett, kedvezményes konstrukciót már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások is igényelhetik

– erről Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tett bejelentést szerdán, aki a Széchenyi-kártya programot jegyző Kavosz Zrt. igazgatósági elnöke is.

Leginkább a belvárosban tűntek el a fizetőképes külföldi utasok. A home office a céges megrendeléseket is megtizedelte
Fotó: Havran Zoltán

A szakmai egyeztetéseken alapuló Széchenyi turisztikai kártya folyószámlahitelt néhány hete a vendéglátás, a szálloda- és szálláshely-szolgáltatás, a rendezvényszervezés, az utazásszervezés és -közvetítés, továbbá a különjárati autóbuszos személyszállítás területein működő cégek igényelhetik.

Az iparkamara elnökének javaslatára az érintett területet felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai támogatása mellett hamarosan

minden további olyan vállalkozás is számíthat a kedvezményes folyószámlahitelre, amely a taxis és kisbuszos személyszállítás területén mozog, de hasonlóképp bevételhiánnyal küzd az elmaradt külföldi vendégforgalom miatt.

A sofőrök számára a Széchenyi turisztikai kártya hamarosan ugyancsak nullaszázalékos kamattal, kezelési költség és bírálati díjak nélkül, egy-, két- vagy hároméves futamidőre igényelhető, legfeljebb 250 millió forint összegben.

A Kavosz közölte: általános tapasztalat, hogy a vállalkozók körében rendkívül népszerűek a Széchenyi-kártya programon belül kínált konstrukciók, köszönhetően az állami támogatásoknak. A turisztikai kártya ráadásul jelenleg nélkülözhetetlen pénzügyi mentőövet jelent a válságos helyzetben lévő szektorban, a konkrét anyagi lehetőségre a kapcsolódó területeken szintén szükség van.

Az igénylők a Széchenyi turisztikai kártyához országosan több helyen hozzáférhetnek. Aki már ismeri a program hiteltermékeit, tudja, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a Kavosz regisztrálóirodáiban is kezdeményezhetik a folyószámlakölcsön kiutalását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.