A versenyhivatal is szembeszáll a korrupcióval

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is csatlakozni kíván az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kezdeményezett nemzeti korrupcióellenes együttműködéshez – közölte a számvevőszék hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 04. 20. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke, aki 2020 április 15-óta tölti be posztját erről azon a minapi megbeszélésen tájékoztatta Domokos Lászlót, az ÁSZ elnökét, amelyen megállapodtak a két szervezet együttműködésének szorosabbá tételéről.

Rigó Csaba Balázs a közlemény szerint kifejtette: az integritás, a közélet tisztasága olyan értékek, amelyeket a GVH-nak is mindenek felett biztosítania kell működésében, hiszen csak így garantálható, hogy beavatkozásai a torzítatlan verseny érvényesülését eredményezik a piacokon.

A közlemény emlékeztet arra: 2011 novemberében az ÁSZ kezdeményezésére jött létre az a nyilatkozat, amelyben a számvevőszék elnöke, a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság (Kúria) elnöke, erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítésére, a korrupcióellenes eszköztár fejlesztésére. Az összefogáshoz 2012-ben csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal, 2014-ben a Belügyminisztérium, 2016-ban pedig a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.