Átfúrja az M7-est a Mol

Elkezdte legújabb elektromos töltőállomásainak telepítését a Mol. Ennek előkészítéseként az M7-esen, a Balatonlellénél lévő benzinkútja mellett át kellett fúrnia az autópályát. A NEXT-E elektromobilitási projekt részeként a vállalat 141 elektromos töltőt telepít a régióban.

2020. 05. 30. 13:14
null
Debrecen, 2018. december 13. Elektromos autó töltődik egy debreceni töltőállomáson az átadás napján, 2018. december 13-án. Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának keretében tíz új elektromos töltőállomás létesült Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol elektromobilitási csapata az elmúlt hónapokban, a járványhelyzet idején sem tétlenkedett. A telepítések zavartalanul folynak, a legújabb elektromos töltő telepítésének előkészítése a napokban is tart a Mol balatonlellei töltőállomásán, az M7-es autópálya mentén – nem is akárhogyan, az autópálya átfúrásával. A művelet során 66,39 méter hosszan, a legmélyebb pontnál 4,71 mélyen az autópálya alatt a két oldalra összesen 1015 méter kábelt húznak át, amelyen keresztül 260 kilowatt teljesítmény táplálja majd mindkét oldalon a gyors- és az ultragyors töltőket, melyek száma, teljesítménye bővíthető lesz.

A vállalat 2012 óta folyamatosan bővíti villámtöltő hálózatát, és csatlakozott a NEXT-E projekthez is. A részben az Európai Unió által finanszírozott program során a régió hat országban (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) a stratégiai partnerek (Mol, E.On, HEP, Petrol, BMW, Nissan) összesen 252 töltőt telepít 2020 végéig. A Mol jelenleg a régió hat országában 102, Magyarországon pedig 35 töltőt üzemeltet, az év végére a töltők száma eléri a kétszázat, ami az összes töltőállomásainak egytizedét érinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.