Befejezte a munkát Ferihegyen a Malév földi kiszolgálója

Szolgáltatót váltott a Wizz Air, a Malév helyett egy brit grund handling cég a partnere a budapesti repülőtéren.

2020. 08. 07. 7:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földi kiszolgálót váltott a Wizz Air a budapesti repülőtéren, a tevékenységet mától a brit Menzies végzi. A légitársaságnak az Airportal.hu szeklaphoz eljuttatott közleménye szerint a Malév Ground Handling (MGH) azonnali hatállyal felmondta a Wizz Airrel kötött szerződését. Úgy tudják, a brit tulajdonú földi kiszolgálócég néhány hónapig végzi a Wizz-járatok földi kiszolgálását, később pedig egy tenderen dönt majd a légitársaság arról, hogy hosszabb távon melyik ferihegyi földi kiszolgálóval működik együtt.

Berakodják a poggyászt egy Wizz Air gépbe. Változik a földi kiszolgáló
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tevékenységet mostanáig az állami tulajdonú az egykori nemzeti légitársaságnak, a Malévnak eddig piacon lévő GH látta el, amelynek felszámolását a 2020. június 8-i végzésében rendelte el a Fővárosi Törvényszék. Az MGH Földi Kiszolgáló Zrt. hetek óta áll felszámolás alatt és a jelenlegi körülmények miatt az MGH a továbbiakban nem képes a Wizz Airrel kötött szerződésben foglaltaknak megfelelően teljesíteni. Ezzel a Malév GH legnagyobb ügyfele került másik céghez. Úgy tudjuk, a felszámolás alatt lévő állami földi kiszolgálónál csoportos létszámleépítés várható.

Az állami földi kiszolgáló társaság megszűnésével a budapesti repülőtéren négy, teljes körű földi kiszolgálási engedéllyel rendelkező cég marad. A török Celebi és a brit Menzies mellett földi kiszolgálási tevékenységek végzéséhez szintén engedélyekkel rendelkezik az idén alakult BHS Hungary Földi Kiszolgáló Kft., amelyet felvásárolt a görög Goldair Handling, valamint az Airport Service Budapest Zrt., amely idén júniusban kapta meg a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, és már toborozza a munkatársakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.