Csupán négyezer külföldi fordult meg a hazai szálláshelyeken

Májusban a szolgáltatók 93 százalékos bevételkiesést szenvedtek el az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Magyar Nemzet
2020. 07. 07. 9:08
A member of the housekeeping staff prepares a room at the Keys Hotel Nestor in Mumbai
Gyakran eltér a valóság a meghirdetett lehetőségtől Fotó: Vivek Prakash Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag májusban sem voltak külföldi vendégek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a koronavírus-járvány következtében. A Központi Statisztikai Hivatal friss jelentése szerint az egy évvel korábbival összevetve 98 százalékkal esett vissza az általuk eltöltött éjszakák száma. Ez összesen négyezer külföldi vendéget jelentett, akik 22 ezer éjszakát töltöttek el.

A belföldi vendégek éjszakái 86 százalékkal estek vissza, így az összes vendégéjszaka 88 százalékát a belföldi vendégek töltötték el. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 93 százalékkal esett az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A kereskedelmi szálláshelyek a január–májusi időszakban 56 százalékkal kevesebb, összesen 4,4 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.