Digitális technikával csap le a NAV a feketézőkre

Újabb feketegazdaság elleni lépéseket készít elő az adóhivatal – az intézkedésekről több részletet is elárult a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sors László államtitkár.

Jakubász Tamás
2019. 06. 13. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb feketegazdaság elleni lépéseket készít elő az adóhivatal – az intézkedésekről több részletet is elárult a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sors László államtitkár. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője a hatósági fellépés mozgatórugóiról nyilatkozva például azt mondta: az informatikai lehetőségek szélesítse révén egyre szűkebbre lehet vonni a kört az adóelkerülők, az adócsalók körül, miközben a papírmunka jelentős részétől megszabadulhatnak a tisztességes adózók. Így garantálható leginkább, hogy az előírt közterheket minél többen befizessék, vagyis az, hogy minden évben nagyobb adóbevétel folyjon be, mint azelőtt. Ha pedig minél több pénzből gazdálkodhat a pénzügyi kormányzat, annál nagyobb lehetősége van az adók csökkentésére.

Sors László beszélt arról, hogy nyelvészekkel és kommunikációs szakemberekkel vizsgálják, miképpen lehetne közérthetővé tenni az adóhivatal határozatait. Kérdésünkre az államtitkár kitért arra is, hogyan próbálják megakadályozni, hogy a NAV munkatársai korrupcióban vegyenek részt.

Az interjút a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatják az érdeklődők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.