Egészségipar: a támogatás segíti a piacszerzést 

A hazai ellátásban a magyar gyártók jelenleg csak 18 százalékkal részesednek az egészségipar piacából

Munkatársunktól
Forrás: Világgazdaság2020. 07. 09. 9:58
null
Forrás: MTI/ Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Egészségipari Gyártók Szövetsége üdvözli a kormány ötvenmilliárd forintos, a gyártókapacitások fejlesztését célzó támogatási programját – hangsúlyozta a Világgazdaságnak a szövetség alelnöke. A napilap cikkében Zettwitz Sándor a pénzügyminiszter bejelentésére reagálva elmondta: a hazai ellátásból a magyar gyártók csak 18 százalékkal részesednek, a szövetség célja ennek az aránynak a növelése.

Fotó: MTI/ Komka Péter

Varga Mihály az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztését célzó, ötvenmilliárd forint keretű támogatási programot úgy indokolta: Magyarországnak érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra, mert így a járvány újabb hulláma esetén sem lesz kiszolgáltatva a nemzetközi piacnak. A támogatásból többek között meglévő gyártók bővíthetik kapacitásaikat, de zöldmezős beruházásként új kapacitások kiépítésére is lehetőség lesz.

Zettwitz Sándor különösen fontosnak tartja, hogy a kormány felismerte a hazai egészségipar fejlesztésének szükségességét. Az intézkedés hathatós segítséget nyújt a vállalatok fejlődéséhez és ahhoz is, hogy növeljék a hazai ellátásban a magyar termékek arányát, de ne csak a Covid–19-járvány kezeléséhez szükséges termékek esetében – jelezte.

Közismerten a hazai egészségipart sem kivétel, a járvány ugyanúgy megviselte az ágazatot, mint a gazdaság többi szereplőjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.