Együttműködés az innováció és a kutatás eredményességéért

A magyar ipar, mezőgazdaság és szolgáltatási szektor innovációs és jövedelemtermelő képességét növelné az innovációs szövetség és az Eötvös kutatóhálózat együttműködése.

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 17:39

A magyar ipar, mezőgazdaság és szolgáltatási szektor innovációs és jövedelemtermelő képességét növelné az innovációs szövetség és az Eötvös kutatóhálózat együttműködése.

Könnyebben hasznosulhatnak a gazdaságban és a társadalomban az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatban (ELKH) születő tudományos eredmények a szervezet és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) között szerdán létrejött megállapodás alapján.

– Az ELKH intézetei közül több közvetlenül is tagja a MISZ-nek, és például a kutatás-fejlesztési tagozatunk működésében kiemelt a szerepük. Az eddigi, intézeti együttműködést kívánjuk magasabb szintre emelni a szerződés, illetve a 2021-re szóló munkaterv révén – mondta Szabó Gábor, a MISZ elnöke.

Maróth Miklós, az ELKH elnöke úgy fogalmazott, hogy a hálózat – méreténél és minőségi kutatóállományánál fogva – meghatározó eleme a magyar tudásalapú innovációs tevékenységnek, küldetésének tekinti a kutatói szféra kapcsolatainak élénkítését a gazdaság és a társadalom többi szereplőjével.

A felek együttműködésének középpontjában a hazai innovációs szereplők közötti tudás- és technológiatranszfer-folyamatok katalizálása áll. A közös cél az, hogy az ELKH kutatóhelyeinél keletkező tudományos eredmények hozzájáruljanak a kutatói utánpótlás és tehetséggondozás biztosításához, az egyetemek és a kutatóhálózat közötti együttműködéseken alapuló regionális tudásbázisok megerősítéséhez, valamint a magyar ipar, mezőgazdaság és szolgáltatási szektor innovációs és jövedelemtermelő képességének növeléséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.