Erősíti gazdasági együttműködését négy északkelet-magyarországi megye

Nagy Balázs, az ITM stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára jelezte, 2020 második felére várható egy lista az együttműködésben megvalósuló konkrét projektekről.

Forrás: MTI2020. 03. 03. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősíti gazdasági együttműködését négy megye, erről írtak alá megállapodást hétfőn a megyeszékhelyek, Debrecen, Szolnok, Miskolc és Nyíregyháza polgármesterei.

Nagy Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán elmondta: az együttműködés célja, hogy Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is részesüljön azokból a sikerekből, illetve a közelmúltban történt befektetésekből, amelyek elsősorban Debrecent és közvetlen régióját érintették.

Fontosnak nevezte azt is, hogy a szomszédos, magyarlakta határ menti területekkel együttműködve érjenek el olyan sikereket, amelyek az ország ezen részét fejődési pályára állítják. A cél az, hogy a munkaképes korúak helyben dolgozzanak, ez különösen igaz a határon túli településekre – fűzte hozzá.

Nagy Balázs jelezte, 2020 második felére várható egy lista az együttműködésben megvalósuló konkrét projektekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.