Fonyód felkészült a vasárnapi Balaton-átevezésre

Várhatóan kellemes nyári időben lapátolhatnak a hét utolsó napján a kajakosok, kenusok, sárkányhajósok.

2020. 08. 14. 17:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Arra számítunk, hogy az időjárás nem lesz akadálya a vasárnapi Balaton-átevezésnek – jelezte érdeklődésünkre Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetője. Elmondása szerint várhatóan kellemes nyári időben lapátolhatnak a hét utolsó napján a kajakosok, kenusok, sárkányhajósok, és a SUP-deszkásokat se sodorja majd le az enyhe szél a sporteszközről, nem várható vihar.

Fotó: Mirkó István

– Már szombaton lezárjuk a népszerű Kutyás strandunkat, vízisporthoz méltó körülményeket varázsoltunk a parton, és a jelenlegi mellé egyhektáros parkolót alakítottunk ki – sorolta az előkészületeket a Balaton egyik legnépszerűbb sportvárosának polgármestere.

Hidvégi József a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a helyi vendéglátósok is felkészültek a várható nagy forgalomra, a sportolókon és a szurkolókon kívül nagy tömegre számítanak.

A múlt évi csaknem kétezer helyett 3400 próbázó vághat neki a fonyódi Kutyás strand és a badacsonyi strand között sorra kerülő, oda-vissza 9 kilométeres távnak. Több evezős a járványveszély miatt sem állhat rajthoz – közölte a főszervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelynek elnöke, Schmidt Gábor, illetve több, neves sportvezető is vízre száll majd.

Fotó: Police.hu

A Balaton átevezésének biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányág kishajói szavatolják, a vízishow résztvevői ezúttal is egy, kisebb vízijárművek által határolt folyosón lapátolhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.