Háromdimenziós képet kapunk a fogainkról

Háromszázötvenmillió forintot, azaz bő egymillió dollárt kapott a háromdimenziós fogászati szkennert fejlesztő magyar startup az MFB-csoporthoz tartozó Hiventurestől, valamint a Solus Capital Kockázati Tőkealaptól.

Magyar Nemzet
2019. 11. 14. 15:42
null
Új módszerrel készül a protézis Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a fogorvoslás az egészségügy egyik leginnovatívabb ágazata, a fogpótlás mintavételi folyamata gyakorlatilag nem változott az elmúlt ötven évben. Az intraorál, azaz szájon belüli 3D-s szkennereknek köszönhetően azonban jelentősen leegyszerűsödik a kezelés, hiszen míg a hagyományos protézis elkészítése akár 30 nap is lehet, az új szkenner 5-10 perc alatt képes a száj belsejét ábrázoló 3D-kép megalkotására – mondta Balogh Attila, a Dental Scanner Solutions ügyvezetője és társalapítója. A teljes fogászati iparágat forradalmasító startupba most 350 millió forinttal száll be az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital Kockázati Tőkealap. A Start it @K&H inkubátorprogram első millió dolláros csapata a kapott befektetésből a termék fejlesztésére, a piacra lépésre és a bővülésre koncentrál. A prototípusuk újításaival az intraorál szkennerek elterjedését kívánják előmozdítani. A fejlett technológiák költséghatékonyabbak, előnyösebbek, mint a hagyományos megoldások.

Új módszerrel készül a protézis
Fotó: Éberling András

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.