Hosszú távra terveznek az építőipari vállalatok

2019. 10. 10. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtárgyalta és elfogadta a 2019–­2022-es építésgazdasági stratégiát az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdai közgyűlésén. Koji László, a szervezet elnöke szerint ez nem azt jelenti, hogy ne lennének elégedettek a kormányzat által kidolgozott stratégiával. Mint lapunknak fogalmazott, a kormány a maga feladatait gyűjtötte össze, az ÉVOSZ pedig azt, hogy a szakmának, illetve a vállalkozásoknak miben kellene előrelépniük az elkövetkező időszakban. A szakember ezek között említette az erősebb piacvédelmet és a szorosabb együttműködéseket.

A közgyűlésen beszédet mondott Boros Anita, az innovációs tárca új, építésügyért és az infrastrukturális környezetért felelős államtitkára is. – Az ÉVOSZ üdvözli, hogy önálló államtitkársága lett a területnek. Ez a rendszer bevált Németországban, ahol szintén nincs önálló minisztériuma az építésgazdaságnak, de jól működik a terület külön államtitkári szinten. Azt szeretnénk, ha minél több ügy ehhez az államtitkársághoz tartozna, mert az jelentősen felgyorsítaná és egyszerűsítené a jövőbeli egyeztetéseket – fejtette ki Koji László.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár az ülésen arról beszélt, hogy az elmúlt három évben több mint nyolcvan százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása. Mindez szerinte annak köszönhető, hogy az ágazat szereplői a kormányzat segítségével rugalmasan alkalmazkodtak a piac keresleti viszonyaihoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.