Két belvárosi állomás lezárásával folytatódik tavasszal az M3-as metró felújítása

Az M3-as metró déli szakaszának rekonstrukciójával párhuzamosan 2020 tavaszán elkezdődik a belvárosi szakaszon is az állomások felújítása: március 9-től lezárják a Ferenciek tere és az Arany János utca metróállomást – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Magyar Nemzet
2020. 02. 24. 16:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 9-től az M3-as metró hétköznapokon továbbra is az Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, azonban az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül áthalad. A két lezárt állomás környéke a sűrű követésű belvárosi felszíni járatokkal, – ajánlottan a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal és a Rákóczi úti autóbuszokkal – továbbra is elérhető marad. A Ferenciek tere lezárásával a Buda felől érkezőknek, illetve a Buda felé továbbutazóknak a BKK új utazási irányokat ajánl, többek között a megszokottnál sűrűbben induló M4-es és az M2-es metrót. Az Arany János utca metróállomás lezárásához kapcsolódóan a 72-es és a 73-as trolibusz útvonalát a Deák Ferenc térig hosszabbítják meg.

A Ferenciek tere és az Arany János utca állomáson nem áll meg az M3-as metró március 9-től, mert a két állomás felújításával elkezdődik a vonal belvárosi szakaszának rekonstrukciója. Ahogy a BKK korábban közölte, a Nagyvárad tér és Lehel tér közötti középső szakasz teljes lezárására csak a déli szakasz átadása után, várhatóan ősszel kerül sor, addig azonban már lezárva marad a Ferenciek tere és az Arany János utca állomás is.

A metrórekonstrukcióval kapcsolatban minden információ megtalálható a BKK és a BKV felújítással foglalkozó oldalain – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.