Kevesebben készülnek külföldre

Végképp nyaraló üzemmódra váltottak a magyarok az elmúlt héten, ezt bizonyítja a közösségi média.

Magyar Nemzet
2020. 07. 31. 14:26
null
Benidorm, 2020. július 30. A benidormi Poniente tengerparton a nyári meleg ellenére alig látni strandolót 2020. július 30-án. A kelet-spanyolországi Benidorm igen népszerû úticél a brit turisták számára, viszont a brit kormány a koronavírus-járvány ismét erõsödõ terjedése miatt visszahelyezte Spanyolországot a nem biztonságos országok listájára, ez pedig azzal jár, hogy az onnan brit földre érkezõknek 14 napot karanténban kell tölteniük. MTI/EPA/EFE/Morell Fotó: Morell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végképp nyaraló üzemmódra váltottak a magyarok az elmúlt héten, ezt bizonyítja a közösségi média, melyen a legnépszerűbb témává a szabadság, a vízparti pihenés vált. Piaci felmérések folyamatosan szondázzák a magyarok formálódó utazási szokásait a pandémiás időszakban, legutóbb pedig azt is megállapították, hogy különböző utazótípusok figyelhetők meg Magyarországon a belföldi turisták körében.

A Lounge Group friss elemzése rámutat: itthon jelentősen megnőtt az egynapos utazások aránya, és alapvetően csaknem az utazók fele a rövid, belföldi kikapcsolódást részesíti előnyben az idén. Nem rossz az utazási arány: a megkérdezettek kétharmada évente legalább egyszer utazik turisztikai céllal a határon belül, míg évente többször főként a megyeszékhelyeken élők, a gazdaságilag aktívak, a tanulók, valamint a kedvező anyagi helyzetben élők kelnek útra. A többség általában a családjával vagy a párjával kettesben vakációzik.

Azt is megfigyelték, hogy egyre erősebben mutatkozik az a tendencia, hogy a magyarok a pandémiás helyzetben alaposan meggondolják, útra ­keljenek-e a szezon hátralévő részében külföldre, míg a jelentős többségre eleve jellemző, hogy szívesen kapcsolódik ki idehaza és fedezi fel hazánk élményeit. A külföldi nyaralók főképp ­Horvátországba vagy Prágába készülnek, de felelős utazóként figyelemmel kísérik az aktuális ország járványhelyzetét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.