Közel háromszázmillió forintos turisztikai célú fejlesztés valósul meg Egerszalókon

A tavalyi rekordév volt a magyar turizmus számára, az ágazat több mint 400 ezer embernek ad munkát – emlékezetetett Nyitrai Zsolt a beruházás alapkő-letételi ünnepségén.

Forrás: MTI2019. 03. 28. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, 260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon – jelentette be a beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Nyitrai Zsolt Egerszalókot a régiós idegenforgalom egyik központjának, ékszerdobozának nevezve az eseményen emlékeztetett: a tavalyi rekordév volt a magyar turizmus számára, az ágazat több mint 400 ezer embernek ad munkát. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 5 százalékot meghaladó mértékben nőtt, a vendégéjszakák száma a 2017-es adatot egymillióval meghaladva elérte a 31 milliót – ismertette.

Eközben példátlan mennyiségű és értékű turisztikai beruházás zajlik egyszerre országszerte: fejlődnek a szálláshelyek, éttermek, attrakciók, az infrastruktúra – mondta Nyitrai Zsolt. ámutatott: a fejlesztések komoly vonzerőt jelentenek, és az ágazat erősödéséhez az a versenyelőny is hozzájárul, hogy Magyarország minden települése és fővárosa, Budapest is biztonságos idegenforgalmi célpont. Ezt az értéket a jövőben is meg kell védenünk – fogalmazott.

Varga István polgármester a projekt részleteiről kifejtette: a napokban kezdődő és a tervek szerint szeptember végéig tartó kivitelezés során felépül egy két részből álló épületegyüttes, amelyben információs iroda, helyi kézműves termékek üzlete, egy nívós cukrászda, illetve fagylaltozó is helyet kap. A létesítmény körül rendezvényteret alakítanak ki.

A beruházás teljes költségvetése megközelíti majd a 300 millió forintot.

A polgármester szerint a település új központja Egerszalók vonzereje lesz a helyiek és az idelátogató turisták számára egyaránt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.