Látványos beruházások a zselici rengetegben

Megkezdődött az építkezés a zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természet­őrház csábítja a turistákat.

Magyar Nemzet
2019. 05. 10. 13:54
null
Zselickisfalud, 2015. június 9. Az újonnan megnyílt Zselici Csillagpark turisztikai komplexuma 2015. június 9-én. Megnyitotta kapuit a Zselici Csillagpark, a 670 millió forintos beruházás keretében, uniós támogatással megvalósult turisztikai komplexumban csillagvizsgálót, planetáriumot, kilátót, túraösvényeket és információs pontokat alakítottak ki. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb turisztikai fejlesztésről jelent meg hír: megkezdődött az építkezés a zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természet­őrház csábítja megállásra az arra járó turistákat – hívta fel a figyelmet tegnap a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., amely Somogy megye nyolcvanezer hektárnyi állami tulajdonú erdőterületeit kezeli.

A zselici rengeteg Somogy megye egyik legszebb és az utazók által is leginkább kedvelt természeti látnivalója, a védett erdőt számtalan turistaút hálózza be, középpontjában, a környező falvak fényszennyezésétől távol pedig a Zselici Csillagpark csillagvizsgálója áll.

A zselici ösvények egyik találkozási pontja a népszerű pihenő- és kirándulóhely, a Ropolyi-tó. Az Interreg V–A Magyarország–Horvátország együttműködési program 2014–2020 pályázat segítségével a következő hónapokban számos új létesítménnyel gazdagodik a tópart.

Így például a nemrégiben kialakított csónakázótavon egy kis mesterséges sziget létesül, amelyet gyaloghíd köt össze a parttal. A tó mellett a somogyi népi építészet jellegzetes vonásait bemutató tájházat építenek, a közelben pedig információs bázisként is működő természetőrház létesül két új lovaspihenővel.

A programban infrastrukturális beruházásokat is végeznek: napelemeket építenek a csillagvizsgálóra, és az áramhálózatot is fejlesztik. A beruházások várhatóan október 31-ig tartanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.