Megkezdődött a tulipánszüret Kőröshegyen

A szabadtéri gazdaságban minden feltétel adott a biztonságos szürethez, itt is kötelező a járvány elleni intézkedések betartása.

2021. 04. 16. 10:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban 258 ezer tulipán bont szirmot a kőröshegyi levendulásban, ahova már a tegnap kezdődött, kéthetes szüret előtt is sokan ellátogattak. Elsősorban azok, akik bimbós állapotban szeretik csokorba szedni és magukkal vinni a kedves virágot, azokat viszont, akik a kinyílt tulipánok között „pózolnának”, fényképezkednének vagy videóznának, azokat az elkövetkező két hétben várják – jelezte lapunknak a hatalmas virágültetvény ügyfélszolgálatának az egyik munkatársa.

Forrás: Sonline.hu

Az időjárás nem éppen biztató, de az elkövetkező két hétben várhatóan sokan lekanyarodnak majd Kőröshegynél az M7-es autópályáról egy jó hangulatú virágszüretre. Ami nemcsak kiegészítő, hanem önmagában is egy akár félnapos programja lehet a Balatonhoz látogatóknak tette hozzá Farkas Klára. Mint megtudtuk, a szabadtéri gazdaságban minden feltétel adott a biztonságos szürethez, a virágmező területén kötelező a maszk viselése, a családokat kivéve a védőtávolság betartása, emellett a vendéglátók kézfertőtlenítő- és kézmosópontokról is gondoskodtak. A tizenkét hektáros ültetvényhez induló szüretelőknek esős napokon ajánlatos magukkal vinni gumicsizmát vagy váltócipőt. Idén is szívesen látják a pórázon tartott kutyákkal érkező szüretelőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.