Milliók hallgatják a magyarországi rádióadókat

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adatai szerint országosan a 15 éves vagy annál idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik.

Magyar Nemzet
2019. 05. 12. 8:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naponta csaknem 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei első negyedéves hallgatottsági adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy annál idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik.

Egy átlagos napot alapul véve országosan a Retro Rádió a leghallgatottabb csatorna 1,5 millió hallgatóval, amelyet a Petőfi Rádió (1,3 millió), majd a Kossuth Rádió követ (1,1 millió). Ám a dobogóról épp leszorult Rádió 1 átlagos napi közönsége is eléri a 949 ezres hallgatói arányt. Az első negyedévben az ötödik helyen a Dankó Rádió áll (284 ezer hallgatóval), amit a Bartók rádió követ napi 80 ezres hallgatószámmal.

Az InfoRádiónak 55 ezres közönségtábora van, amit a Jazzy Rádió követ 31 ezer hallgatóval, a Duna ­World pedig 11 ezer hallgatót tudhat magáénak, csakúgy, mint a Tilos Rádió.

Budapesten a 15 éves vagy idősebb lakosság 62 százaléka naponta, míg 84 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. A fővárosban a legnagyobb átlagos napi hallgatószám szerint a Rádió 1 (190 ezer) és a Retro Rádió (szintén 190 ezer) vezet, harmadik helyen áll a Kossuth rádió (173 ezer), a negyedik pedig a Petőfi rádió (121 ezer).

Az InfoRádió napi elérése 34 ezer hallgató, a Dankó Rádióé 28 ezer, a Jazzy Rádiót naponta 20 ezren hallgatják. Napi 15 ezer hallgatóhoz szól a Bartók rádió, a Tilos Rádió pedig hatezerhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.