Mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez

Tudatosan és folyamatosan tenni kell a környezeti értékek megóvásáért, hiszen csak így állítható meg a természet pusztulása, és óvható meg a biológiai sokféleség, a földi élet változatossága, amely a bolygót élhetővé és széppé teszi – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a környezetvédelmi világnap alkalmából.

Forrás: MTI2020. 06. 05. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 5-e a környezetvédelmi világnap, amely minden évben a környezet védelmének fontos és megoldandó problémáira, a környezetszennyezés következményeire hívja fel a figyelmet, elősegíti a közös gondolkodást és cselekvést. Ráébreszti az embereket arra, hogy nem tékozolhatjuk tovább természeti kincseinket, mindenkinek gondoskodnia kell arról, hogy az erőforrásokat gazdaságosan használja, mert globális, nemzeti, helyi és egyéni szinten sem mindegy, hogy mekkora az ökológiai lábnyomunk – olvasható a tárca pénteki közleményében.

Az államtitkár a közleményben úgy fogalmazott, hogy egyedülálló értéke ellenére gyakran nem becsüljük meg eléggé környezetünket. Az emberi tevékenység nyomán drasztikusan csökken a Föld növény- és állatvilágának sokszínűsége, ami komoly fenyegetést jelent a világnépesség élelmiszer-, ivóvíz- és energiaszükségletére. Éppen ezért a környezet védelmének szolgálatában vívott folyamatos küzdelemnek részese Magyarország is. A magyar kormány a Klíma- és természetvédelmi akciótervben kitűzött stratégiai célok előkészítésén és megvalósításán dolgozik, határozott szándéka, hogy ezt a fontos programot hosszú távra szóló intézkedések útján is megerősítse – hangsúlyozta.

Az államtitkár hozzátette, hogy mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez. Az ökológiai lábnyom egyensúlyba hozásához mindenki tudatos magatartására, felelős döntéseire van szükség a mindennapokban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.