Nagycsaládos autók lízingje fűti a piacot

Összesen több mint tízmilliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek a nagycsaládosok.

Magyar Nemzet
2020. 06. 03. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április végéig 3605 hétüléses új autóra kötöttek összesen több mint tízmilliárd forint értékű lízingszerződést a nagycsaládosok a 2019 júliusában indult állami autóvásárlási programban – közölte a Magyar Lízingszövetség. A feltételeket teljesítő családok maximum 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, a jóváhagyott lízingszerződések száma meghaladja a négyezret. Thomka Ferenc, a szervezet elnökségi tagja a közleményben elmondta: a jóváhagyott és a megkötött szerződések száma közötti különbség azzal magyarázható, hogy sok esetben a megrendelt autók csak hónapokkal később érkeztek meg a kereskedőkhöz. A kereslet alakulásáról a Magyar Lízingszövetség szakembere ismertette, hogy a múlt év végén és az idei év elején volt jelentős az érdeklődés. Tavaly októberben 548, novemberben 498, decemberben 576, januárban pedig 473 lízingszerződést kötöttek a nagycsaládosok a program keretében. Ezzel szemben februárban 369, márciusban 399, áprilisban pedig 242 finanszírozási kérelmet hagytak jóvá a lízingcégek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.