Népszerűnek bizonyultak a válságkezelő támogatások

Válságkezelő támogatásként hétmilliárd forintot kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók – közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 26. 13:01

Válságkezelő támogatásként hétmilliárd forintot kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók – közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására az Agrárminisztérium 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőinek.

Első körben 1261 vállalkozásnak 6,2 milliárd forint támogatást folyósított a kincstár, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják – tudatta az agrárminiszter.

Hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti élelmiszer-gazdasági válságkezelő program célja Magyarország élelmiszer-ellátási biztonságának fenntartása és termelési kapacitásainak megerősítése, ezzel pedig a munkahelyek védelme.

A válságkezelő támogatások népszerűnek bizonyultak – tette hozzá, megemlítve, hogy a tizenkét meghirdetett intézkedésre több mint 35 ezer kérelem érkezett.

A kérelembenyújtás második köre szeptember 14-én zárult, 187 élelmiszer-feldolgozó vállalkozás igényelt 500 millió forint támogatást. A kérelmek feldolgozását követően kezdődhetnek a kifizetések – közölte a tárcavezető.

Ismertette, hogy a juhágazatnak is megkezdődött a támogatások folyósítása: szeptember 25-én mintegy 5400 anyajuhtartónak 833 millió forint támogatást utaltak át.

Az anyajuhtartóktól beérkezett kérelmek elbírálását követően a kincstár folyamatosan teljesíti a további kifizetéseket is.

Nagy István kitért arra, hogy korábban a kertészeti tevékenységet végző gazdálkodóknak, a méhészeknek és a tejhasznú tehént tartó gazdálkodóknak pedig 3,12 milliárd forint támogatást fizetett ki a kincstár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.