Növekszik a mobilkapacitás a hazai tavak körül

Folyamatos a bázisállomások fejlesztése, egyre több helyen érhető el az 5G-szolgáltatás.

Magyar Nemzet
2020. 06. 29. 10:48
father and son relationships, colorful nature
Az idén a szokásosnál többen üdülhetnek belföldön Fotó: SHERBAK.PHOTO Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éppen csak lecsengő járványhelyzet miatt feltehetően az idén a szokásosnál is többen nyaralnak majd belföldön. A Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra. A fejlesztések célja, hogy az egyidejű nagy terhelés ellenére se tapasztaljanak az ügyfelek lassulást vagy akadozást telefonálás, netezés vagy a különböző mobilalkalmazások használata közben.

A szolgáltató hozzávetőleg százötven bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből negyvenet már kibővített, s további harmincat fejleszt a következő hetekben. A munka azonban a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomást bővítik.

Az idén a szokásosnál többen üdülhetnek belföldön
Fotó: 123RF

– Intenzíven dolgozunk azon is, hogy 5G-szolgáltatásunk minél több helyen elérhető legyen, így júliustól több Balaton környéki városban is élvezhetik ügyfeleink az 5G-élményt, amely megfelelő készülékkel nagyobb sebességet, több online eszközt és rövidebb késleltetést jelent – mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Júliusban a Balaton környékén elsőként, tizenöt állomással hat vízparti városban – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón – teszi elérhetővé a Telekom a még nagyobb sávszélességet, az alacsonyabb késleltetést és sokkal több eszköz egyidejű, gondtalan csatlakozását lehetővé tevő 5G-szolgáltatást. A tervek szerint a nyár végére negyvenre bővül a szolgáltató Balaton körüli 5G-lefedettséget biztosító állomásainak száma.

A Velencei-tó térségében tizenhat bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán.

A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.