Orbán Viktor Virág Barnabást javasolja az MNB alelnökének

A kormányfő arra kérte a házelnököt, hogy intézkedjen Virág Barnabás bizottsági meghallgatása iránt.

Forrás: MTI2020. 06. 05. 12:10
Virg Barnabs
Kecskemét, 2016. szeptember 17. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelõs ügyvezetõ igazgatója beszél az 54. Közgazdász Vándorgyûlésen a kecskeméti Hírös Agóra színháztermében 2016. szeptember 17-én. MTI Fotó: Bugány János Fotó: Bugány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójának kinevezését fogja javasolni az MNB alelnökévé Áder János köztársasági elnöknek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A jegybanktörvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága meghallgatja, ezért a személyi javaslatáról Orbán Viktor tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A kormányfő arra kérte a házelnököt, hogy intézkedjen Virág Barnabás bizottsági meghallgatása iránt.

A parlament honlapján megtalálható bizottsági meghívó szerint az MNB alelnökjelöltjének meghallgatására június 9-én kerülhet sor.

Lemondott Nagy Márton, a jegybank alelnöke

A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke Nagy Márton – más fontos vezetői megbízatása miatt– a mai napon lemondott alelnöki tisztségéről – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.