Rekordot dönthet a budapesti fürdőkbe látogatók száma

Országszerte magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és külföldi vendég, a budapesti fürdőkben pedig hétfőn is rekordforgalomra számít a fürdőszövetség, és a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Forrás: MTI2019. 08. 12. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI érdeklődésére hétfőn Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta, hogy az augusztus 20.-i hosszú hétvégén a szállodákhoz hasonlóan nagy forgalomra, teltház közeli látogatottságra számítanak.

Ha az egész augusztusban hasonlóan meleg marad az időjárás, még hozhatók lehetnek az idei tervszámok, miután az esős május és a meleg június után nagyon szeszélyes, csapadékos és változékony július következett, emiatt erősen hullámzó volt eddig a főszezon a magyarországi fürdőkben – mondta.

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt hétvégén a hőségnek köszönhetően az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el. A 13 fürdőegységben szombaton több mint 32 ezer, vasárnap pedig több mint 36 ezer fürdőlátogatót fogadtak.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton közel 6 ezer, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, de a frissen átadott Pesterzsébeti fürdőt is több mint 4500 vendég kereste fel, ami a június elejei nyitás óta rekord forgalomnak számít. Hozzátette: emellett a történelmi nagy fürdők is kiemelt forgalmat bonyolítottak, például a Széchenyi fürdő a két nap alatt több mint 14 ezer vendéget fogadott.

Előrejelzésük szerint a hétfői vendégforgalom is meg fogja közelíteni a vasárnapi látogatószámot. A hőségriadóra való tekintettel vasárnap és hétfőn egy órával hosszabban tartanak nyitva strandjaik – jelezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.