Sokkal többen vállaltak állami diákmunkát

Magyar Nemzet
2019. 07. 12. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyári diákmunka program első hetén mintegy húszezer diák állt munkába, ez a program hétéves történetének legmagasabb induló létszáma – hangsúlyozta Varga Mihály a távirati irodának.

A Pénzügyminiszter kiemelte: a legtöbb diák Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében vesz részt a programban, amely érdemben segíti a munkaerő-kereslet kielégítését a térségekben.

A 3,6 milliárd forintból megvalósuló kezdeményezésben az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások idén is támogatást kaphatnak a 16–25 év közötti diákok foglalkoztatására, a szociális hozzájárulási adó 75 százalékát térítik meg.

A mintegy húszezer résztvevőből – a tavalyi évhez hasonló arányban – közel 18 ezren az önkormányzatoknál, ­1700-an a turizmus és vendéglátás területén, míg a mezőgazdasági vállalkozásoknál ­250-en helyezkedtek el. Utóbbi két ágazatban fokozottan nagy a munkaerő-kereslet, ezért örvendetes, hogy minden tizedik diáknak itt sikerült elhelyezkednie.

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a munka befejezésekor – augusztus ­31-én – még nem múltak el 25 évesek.

A kormány a béreket támogatja: az önkormányzatok esetében százszázalékos a támogatás, ami a bért és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adót is magában foglalja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.