Stabil első negyedévet zárt az MKB-csoport

Gyorsan és hatékonyan igazították működésüket a járvány miatt megváltozott körülményekhez.

Munkatársunktól
2020. 05. 28. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős első negyedévet zárt az MKB-csoport az idén, a bankot stabil tőke- és likviditási helyzetben érte a koronavírus-járvány okozta piaci nyomás márciusban – foglalta össze Ginzer Ildikó üzleti és általános vezérigazgató-helyettes tegnap a hitelintézet eredményeit ismertetve. Hozzátette: a mélypontot március vége jelentette, azonban gyorsan és hatékonyan igazították a működésüket a járvány miatt megváltozott körülményekhez, kihívásokhoz.

A csoport korrigált konszolidált adózás utáni eredménye 7,9 milliárd forint volt idén az első negyedévben, 5,5 milliárd forinttal és 230 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A bruttó bevétel 56,3 százalékkal 17,4 milliárd forintra nőtt. A távirati iroda összeállítása szerint az ügyfélportfólió gyors gyarapodásának köszönhetően a mérlegfőösszeg 5,8 százalékkal 2029,9 milliárd forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A saját tőke enyhén csökkent, 188,6 milliárd forintra a tavaly év végi 198,5 milliárd forintról. Az első negyedévben a működési költség 3,2 százalékkal 9,9 milliárd forintra kúszott fel.

A negyedévi 8,62 százalékos hitelállomány bővülésének hátterében elsődlegesen a vállalati kintlévőségek növekedése áll – jelezte Ginzer Ildikó. Az állományi adatokra a Covid–19-járvány miatti moratórium még csak mérsékelt hatást gyakorolt. Az MKB-csoport lízingállománya 2020 első negyedévének végén 172,2 milliárd forint volt, ami 11,5 százalékos növekedés egy év alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.