Tetőtér-beépítéshez is igényelhető a juttatás

A családi otthonteremtési kedvezmény igénybe vehető tetőtér-beépítéshez is, de egyetlen új lakás létrehozása esetén a meglévő ingatlan bővítésére irányadó támogatási összeget kaphatja meg az igénylő.

Magyar Nemzet
2019. 02. 20. 11:35
null
Csesztve, 2012. január 6. A Nyírépszer Kft. munkatársa dolgozik a csesztvei Madách Imre Emlékmúzeumban. Az intézményt Szlovák-magyar együttműködésben újítják fel. A 2012. január 6-án készült felvétel illusztráció az MTI-Press szerkesztőség anyagához. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családi otthonteremtési kedvezmény igénybe vehető tetőtér-beépítéshez is, de egyetlen új lakás létrehozása esetén a meglévő ingatlan bővítésére irányadó támogatási összeget kaphatja meg az igénylő – válaszolta Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a szocialista Tóth Bertalan kérdésére.

Az Országgyűlés honlapján elérhető dokumentumban Tállai András felidézte, hogy 2016-ban a tetőtér-beépítés támogatására irányadó szabályozás kialakításakor a jogalkotó célja az volt, hogy elsősorban a társasházak tetőterének beépítésével megvalósuló lakásépítésekhez rendelje az új lakásokra szóló vissza nem térítendő támogatást.

A döntés indokaként Tállai András azt hozta fel, hogy a beépített belvárosi területeken – elsősorban a fővárosban – kimondottan kevés építési telek található, így ezt a formát előnyben kell részesíteni a lakásállomány bővítésének majdhogynem egyedüli lehetőségeként.

– Társasházi tetőtér-beépítés esetén az új lakások kialakítása szinte kizárólag értékesítési céllal történik, az új albetétekkel ténylegesen forgalomképes lakások jönnek létre – mutatott rá válaszában a pénzügyminiszter helyettese, kiemelve, hogy a beépítés költsége alacsonyabb, mint egy alapoktól újonnan épített lakóépület esetében. Fontos szempont mindamellett, hogy a családi házak tetőterét jellemzően a meglévő otthon bővítésének céljával építik be, nem pedig új lakás kialakítása céljából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.