Torlódásokra kell számítani az M1-esen

Magyar Nemzet
2019. 08. 05. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden kezdik el a terelés kiépítését az M1-es autópálya most felújítandó szakaszainál – közölte lapunkkal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Összesen 71 kilométeren, a gyorsforgalmi út mindkét oldalán több mint 22 mil­liárd forintért végeznek felújítási munkákat. Az M0-s és Tatabánya–Újváros közötti, a rekonstrukcióból eddig kimaradt szakaszok felújítása mindkét pályaoldalon előreláthatóan 2020 novemberéig tart. Elsőként az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 19-es és a 31-es kilométer, vagyis Bia­torbágy és Herceghalom között kezdődik el az ideig­lenes forgalomkorlátozás kiépítése holnap, ami augusztus 13–15-én folytatódik Bicske és Tatabánya között.

A munkálatok idejére úgynevezett 2+1+1-es terelést építenek ki: az érintett oldalon egy sáv lesz járható, egy másik sáv forgalmát az autópálya ellentétes oldalára terelik át, ott a teherforgalom a leállósávon halad majd, és a személygépjárművek a másik sávot vehetik igénybe. Az autópálya jelentős forgalma miatt nagyobb torlódások alakulhatnak ki annak ellenére, hogy továbbra is 2×2 sávon haladhatnak majd a járművek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.