Új államtitkárság jön létre az ITM-ben

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv stratégiai és szabályozási alapjain folytatódik az összevont munka Steiner Attila vezetésével.

Magyar Nemzet
2021. 01. 04. 12:19
null
Steiner Attila vezeti az összevont államtitkárságot január 15-től Fotó: Szeidl Mariann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikai, illetve az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkársága 2021. január 15-étől egységes szervezetben működik tovább.

Ennek indokaként a tárca közleményében jelezte: a Klíma- és természetvédelmi akcióterv stratégiai és szabályozási alapjait a minisztérium tavaly lerakta. A következő időszak kihívása az elfogadott és megindított programok nemzetközi vállalásokhoz és kötelezettségekhez igazodó, összehangolt továbbvitele.

Az elsősorban uniós egyeztetési tapasztalatokat igénylő feladatoknak megfelelően az államtitkárságot Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium eddigi európai uniós ügyekért felelős államtitkára vezeti majd.

 

Steiner Attila vezeti az összevont államtitkárságot január 15-től
Fotó: Szeidl Mariann

Boros Anita és Kaderják Péter korábbi államtitkárok jelentős érdeme, hogy az akcióterv 2020-ban eljutott a meghirdetésétől a végrehajtásig, megteremtették az energetikai és hulladékgazdálkodási rendszerek átalakításának törvényi feltételeit. Munkájukra más feladatkörben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a továbbiakban is számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.