Új napelemparkot épít a MET

2020. 01. 24. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországi megújuló portfóliójának legnagyobb elemét kezdte el építeni Kabán a MET-csoport: a Kabai Solar Park csaknem hetven hektáron – 43 megawatt (MW) beépített teljesítménnyel – várhatóan már 2020 végén megkezdi kereskedelmi termelését, és több mint húszezer háztartást lát majd el energiával, várható élettartama legalább 25 év – közölte lapunkkal a társaság. A 40 millió eurós beruházással épülő napelempark az egykori kabai cukorgyárhoz tartozó, évek óta kihasználatlan gazdasági területen épül meg, azonnali és stabil bevételi forrást teremtve az önkormányzatnak. A MET Magyarországon nagyságrendileg legalább száz MW beépített teljesítményű napelemparkot létesítene.

Az ország jelenleg legnagyobb napelemes kapacitása az MVM-é, a paksi létesítmény 20,6 MW-tal bír. Az MVM-csoport hét projektben uniós és saját forrásból országosan összesen száztíz naperőművet épít (ami ötvenezer háztartás szükségletét biztosíthatja), ebből Délkelet-Magyarországon tizenkilencet már befejezett, összteljesítményük 600-700 megawattóra – erről Kecskeméten beszélt az MVM Zöld Generáció Kft. programvezetője. Bilinszky Péter a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: a csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata már kilencvenhat erőművet üzembe helyezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.