Újra elérhető a kamatmentes energiahatékonysági hitel

A kölcsönt június 30-ig online lehet igényelni budapesti és Pest megyei ingatlanokra.

Pintér
2021. 02. 22. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, hétfőtől magánszemélyek igényelhetnek hitelt budapesti és Pest megyei ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez. A fejlesztési bank közlése szerint

a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvízrendszerek korszerűsítésére és napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére igényelhető kölcsön maximum ötmillió forintig érhető el,

ezúttal kizárólag online hitelügyintézéssel. Erre az MFB által kifejlesztett online hitelkérelmi rendszeren (OHR) keresztül van mód, de az igénylők továbbra is kérhetnek személyes segítséget az országszerte elérhető MFB Pontok hálózatában.

A hitel továbbra is kamatmentes,

de nagyon fontos változás, hogy

ezúttal csak magánszemélyek pályázhatnak.

Az igényelhető hitelösszeg minimuma nem változik, az ügyfelek már 500 ezer forinthoz is hozzájuthatnak, így kisebb munkálatok elvégzésére is lehetőség nyílik. Az energiahatékonysági hitel felső határa ötmillió forint. Az ennél alacsonyabb hitelkérelmeknél nincs szükség biztosíték nyújtására.

A lakossági energiahatékonysági hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat- és árfolyamkockázattal számolniuk, vagyis

a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni.

A Budapesten és Pest megyében élő ügyfelek a hitelprogram keretében legkésőbb 2021. június 30-án nyújthatnak be hitelkérelmet. A megkötött kölcsönszerződések alapján pedig utoljára 2023. június 30-án lehet kifizetést teljesíteni. A hitelprogram részleteiről a Pályázat.gov.hu oldalon és a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.