Varga: A 25 év alatti fiataloknak jövőre nem kell adót fizetniük

Hosszútávú cél az is, hogy a fiatalok a magyar gazdaságon belül keressenek lehetőségeket.

Forrás: HIRTV.HU2021. 01. 17. 22:24
null
Varga Mihály volt a vendég Bayer Zsolt műsorában Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály volt a vendég a Bayer show című műsorban. A pénzügyminiszter a többi között elmondta: „Legfontosabb kérdés az ország szempontjából továbbra is a demográfia, a gyermekvállalásnak az ösztönzése, segítése, támogatása. Ebből kifolyólag már régóta vizsgáljuk azt a kérdést, hogy hogyan lehetne annak a fiatal generációnak minél több támogatást, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz adni, amelyiken alapvetően múlik az, hogy hány gyermek születik majd egy évben ebben az országban. Ennek az egyik fontos eleme az adórendszer. Hogyan tudja az adórendszer segíteni a fiatalokat, a gyermekvállalást? Innen jutottunk el oda, hogy a 25 év alatti fiataloknál, egy alapos vizsgálat után úgy látjuk, hogy van, lenne lehetőség arra, hogy olyan adókedvezményt kapjanak, ami hasonló egyébként a négy vagy annál több gyermeket vállalt édesanyáknak a teljes adókedvezményéhez. Tehát 25 év alatt, aki kikerül egy iskolából vagy éppen elkezdi a munkavállalást, annak igenis adjunk olyan típusú támogatást, amit más korcsoport nem tud megkapni.” Ezért született a döntés, hogy jövő év januárjától a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Varga Mihály volt a vendég Bayer Zsolt műsorában
Fotó: Facebook

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy csodálkozik azon, amikor az ellenzék szerint kevés az a 280 ezer fiatal, akit érinthet a kedvezmény. Úgy fogalmazott:

„Mikor néha tízfős csoportokért szólal meg a baloldali média, akkor én csodálkozom azon, hogy itt több százezer embert egy kézlegyintéssel intéznek el. Ez egy nagyon komoly korosztály és pont abban az életszakaszukban vannak, amikor egy ilyen típusú támogatás szerintem nagyon jól jöhet.”

A pénzügyminiszter kitért a költségekre is. Elmondta: „Mi most úgy becsüljük, hogy azért ez 100 milliárd forint feletti adóbevétel kiesés lesz, de még egyszer mondom, az adóbevétel ebből egy apró szempont, fontos szempont persze, de csak egy apró szempont, hiszen a hosszútávú cél mégis csak az, hogy egy fiatal érezzen kötődést a saját országához, keresse a helyét itt, ebben a gazdaságban és lehetőség szerit vállaljon majd gyereket is.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.