Versenyjogi egyeztetések a gazdaság és a turizmus érdekében

Kiemelt témája volt az idegenforgalom és a vendéglátás jogszabályi támogatása a gazdaságvédelmi operatív törzs első érdemi javaslatokat tárgyaló csütörtöki ülésén, ahol az adóterhek, az adó- és foglalkoztatási bürokrácia csökkentése is elsődleges napirendként szerepelt. A vállalkozásokat, különösen pedig a beruházásokat hátráltató tényezők feltérképezésére a Gazdasági Versenyhivatal elnöke konzultációra hívja az érintetteket – közölte a Magyar Nemzettel a versenyhatóság.

2020. 07. 03. 15:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke is felkérést kapott a gazdaságvédelmi operatív törzs június végi alakuló ülésén a testület munkájában részt vevő állami szervezetek képviselőivel közös munkára, akiket arra kértek fel, hogy fogalmazzanak meg olyan szakmai javaslatokat, amelyek segítik a gazdaság gyors és hatékony újraindítását.

A versenyhatóság lapunkkal közölte: a törzs július 2-i ülésén Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével az adóterhek, az adó- és foglalkoztatási bürokrácia csökkentése mellett a hazai turizmus újraindulásának lehetőségeit vizsgálva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Turisztikai Ügynökség részletes javaslatait tekintették át.

A további javaslatokhoz a GVH elnöke konzultációt tervez a versenyjogi érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, jelezték. Az érintettek bevonása ugyanis segíthet feltérképezni azokat a tényezőket és szabályozásokat, amelyek akadályozzák a vállalkozások tevékenységét, és így lassítják a Magyarországon megvalósuló vagy megvalósítani kívánt beruházásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.