Csinálj sok-sok gyermeket!

Bizottság előtt Balog Zoltán és az ügyészség, Gyurcsány tovább osztja a nemzetet, és átadják a Moszkva sétányt. Kezdjen velünk!

György Zsombor
2017. 11. 21. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyengén, majd közepesen felhős, összességében elég szürke novemberi reggelre ébredtünk, de a hajnali 2 fokról délre akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, és ezt biztatásként mondjuk. Érdemes lesz például szabad időnkben olvasni a fűtött szobában, a végén ide idézzük azt is, hogy szerintünk mit.

A Magyar Nemzet számára mindig fontosak voltak a népesedési kérdések és a család ügye, ezért is emeljük ki máris az elején a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtóeseményét, amelyen bemutatják országos kutatásukat az egyetemi hallgatók jövőterveiről. A felmérés alapján terjeszt a mozgalom a fiatalok családalapítását elősegítő intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot a kormány elé. A rendezvényt Debrecenben tartják, beszámolunk róla. 

A parlamentben a bizottsági meghallgatások napja lesz – megkíméljük önöket a felsorolástól, kettőt azonban érdemes kiemelni. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatására készül, nagy a tárca, sok a vitás ügy, téma akad bőven. Az igazságügyi bizottságban az ügyészség tevékenysége kerül napirendre, a hivatalos anyagból nem derül ki, Polt Péter jelen lesz-e.

Az LMP benyújtja a dolgozói szegénységről szóló törvényjavaslatát, amely a párt szerint a pedagógusok bérhelyzetét is rendezné. Délben adja hírül a részleteket Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté.

Az MSZP elnöke a szocialisták egyik vidéki fellegárába látogat, már ha esetükben beszélhetünk még fellegvárakról. Molnár Gyula délutánra Súlyos, országos orvoshiány címmel hirdetett salgótarjáni sajtótájékoztatót – hova máshova, mint Május 1. utcai irodájukba. Délután öt órától lakossági fórumra várja az érdeklődőket a sokat sejtető Tegyünk igazságot címmel az egyik Fő téri kávézóba.

Gyurcsány Ferenc Szekszárdon folytatja a nemzet megosztását: Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt című kampánya keretében tart lakossági fórumot. Mindez fél hattól a Dominó üzletházban – hogy mennyire lesz sikeres a gyűlöletkeltő kampány, hamarosan eldől.

Budapesten, a XIII. kerületben átadják a Moszkva sétányt, ez a Dráva utca és Népfürdő utca kereszteződés felőli vége. Ezt diplomáciai okokból valószínűleg nem fogják Széll Kálmán sétányra keresztelni. Beszédet mond Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

Ha már megidézett történelem: a Kúria két olyan ügyet tárgyal, melyben a Legfőbb Ügyészség indítványozta a népi demokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedés bűntette miatt meghozott ítélet semmisségének megállapítását. A nyíregyházi 1956-os cselekményekről és mecseki láthatatlanokról van szó. Utóbbiakról mi is írtunk. 

Most pedig sport.

Fucsovics Máron elmúlt éve szenzációsra sikerült: világcsoportba jutás a Davis-kupában a magyar válogatottal, egyéniben pedig a nyolcvanötödik pozíció az ATP világranglistáján. A magyar teniszező ma évértékelő sajtótájékoztatót tart, ahol szó lesz egyebek között a 2018-as terveiről is.

Egyéni után csapatsport. A Bajnokok Ligája ötödik fordulójában szinte mind a négy kedden érdekelt csoportban eldőlhetnek a lényegi kérdések. Azaz ki megy s ki marad. Egyebek között a címvédő Real Madrid, illetve a Liverpool is biztosíthatja helyét a nyolcaddöntőben, míg az olasz bajnoki listavezető Napoli elbúcsúzhat a jövő évi folytatástól.  

Ami pedig a begubózós, eső elől menekülő olvasmányokat illeti: a mindig remek Beer Miklós püspök interjút adott Magazinunknak, itt találja. Van egy társasjáték, amely Lengyelországban óriási sikert aratott, Oroszországban a fogyasztóvédelem betiltotta, lefordították angol, német, spanyol, japán nyelvre, és most már Magyarországon is kapható. Ez a valóságos szituációkra épülő, az 1981-ben kihirdetett lengyel hadiállapotot idéző Sorban állás, amelyre letörölhetetlenül ráragadt a „kommunista Monopoly” címke is. Cikkünk itt. Tegnap reggel már figyelmükbe ajánlottuk, mostanra meg is jelentettük a Jo Nesbovel készült interjúnkat, amely itt is elérhető.

Derűs napot!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.