A volt főügyész nem tartja bűnösnek Bident

Magyar Nemzet
2019. 10. 01. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna volt főügyésze, Jurij Lucenko a Los Angeles Timesnak kijelentette: többször is visszautasította Donald Trump amerikai elnök magánügyvédjének, Rudy Giulianinak a követelését, hogy indítsanak nyomozást Joe Biden volt amerikai alelnök és fia ukrajnai érdekeltségei ügyében, mert nem látott erre alkalmas, törvénysértésre utaló bizonyítékot. Lucenko azt nyilatkozta, hogy felszólította Giulia­nit, indítsanak eljárást az Egyesült Államokban és vigyék bíróság elé az ügyet, ha van bármilyen bizonyítékuk, de ne használják Ukrajnát az amerikai választások befolyásolására alkalmas politikai bosszúhadjárathoz. Giuliani szerepe az egyik lényeges eleme annak a vizsgálatnak, amelynek elindítását a múlt héten jelentette be Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke egy esetleges, Donald Trump elleni alkotmányos vádemelési eljárás előkészítésére. Pelosi azután tette meg ezt a lépést, hogy – feltehetően – egy hírszerző bejelentést tett, miszerint Trump telefonon azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől: segítsen feltárni Joe Biden és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg Trump legvalószínűbb riválisa a jövő évi elnökválasztásokon – emlékeztet az MTI.

– Kijev nem fog vizsgálatot indítani pusztán egy másik ország utasítására – jelentette ki tegnap Volodimir Zelenszkij. – Nem lehet bennünket utasítani arra, hogy valamit megtegyünk. Mi független ország vagyunk – szögezte le az ukrán államfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.