Aggódnak hazájukért a francia tábornokok és katonák

Nyilatkozott az M1-nek két korábbi francia tábornok. Ők is aláírták néhány hete azt a levelet, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy Franciaország veszélyben van, mert a széthullás fenyegeti. Meg kell állítani a tömeges bevándorlást, valamint az iszlamizmus terjedését. Azt is írták a nyugalmazott és részben jelenleg is aktív katonák, hogyha a politikusok nem lépnek, akkor ők készek megvédeni Franciaországot – hangzott el az M1 Híradójában a Híradó.hu közlése szerint.

Forrás: hirado.hu2021. 07. 17. 11:38
null
Forrás: Képernyőkép/híradó.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországot a széthullás veszélye fenyegeti – erről beszélt az a két egykori francia tábornok az M1-nek, akik tavasszal aláírták azt a nyílt levelet, amelyben figyelmeztették Emmanuel Macron elnököt és a francia kormány tagjait, hogy az országban polgárháborús hangulat van – derül ki a cikkből.

Az ország széthullása, amelyről a levélben írunk, valóságos, mi pedig nem ülhetünk tétlenül, mivel az ország vezetői nem cselekszenek – fogalmazott egyikük.

Az exkluzív interjúban Antoine Martinez azt mondta: a tömeges migráció mostanra olyan súlyossá vált Franciaországban, ami már a társadalom széthullásával fenyeget. Az illegális bevándorlók ugyanis nem tudnak és nem is nagyon akarnak beilleszkedni, a helyzet óriási feszültséget szül, s az egyre gyakoribb késes támadások is bizonyítják ezt.

Fotó: Képernyőkép/Híradó.hu

Áprilisban egy rendőrnőt késeltek halálra Párizs közelében. A tunéziai támadó a rendőrség épülete előtt támadta meg áldozatát. A férfi közben azt üvöltözte, hogy Allah akbar!, vagyis Allah hatalmas.

Májusban ismét rendőrökre támadt egy iszlám szélsőséges Franciaországban. A férfi egy Nantes melletti rendőrőrsön szúrt meg egy rendőrnőt,

Elvette a pisztolyát, majd az őt üldöző csendőrökre lőtt. Mint kiderült, a férfi neve szerepelt a terrorgyanús emberek listáján.

Tavaly októberben egész Franciaországot megrázta, amikor Párizs külvárosában egy – feltehetően csecsen származású – iszlamista férfi lefejezett egy középiskolai történelemtanárt. Az elkövetőt az zavarta, hogy az oktató a szólásszabadságról tartott óráin Mohamed-karikatúrát mutatott a diákjainak.

Az M1-nek nyilatkozó nyugalmazott tábornokok most azt mondják: a hadsereg Franciaországban nem politizál, de szerintük a jelenlegi vezetés nem méri fel kellően a helyzet súlyosságát, és ha továbbra sem lép, akkor ők készek megvédeni Franciaországot.

Történelmünk, kultúránk, szellemi örökségünk forog kockán több évtizede, és ez egyre súlyosabb. Ha semmi sem történik, annak következménye lesz, erről írtunk a levelünkben is – mondta Antoine Martinez, aki hozzátette:

ez egy segélykiáltás, amit nem csupán néhány tábornok írt alá, hanem összesen 27 ezer nyugalmazott katona.

A francia vezetőknek azonban ez nem tetszett, puccskísérletként tekintettek az ügyre, és több kormánypárti politikus is lázadónak nevezte a tábornokokat, akik közül hat ellen eljárást is indítottak.

Köztük az M1-nek nyilatkozó André Coustou és Antoine Martinez ellen. A nyugalmazott tábornokok azt mondták: egy demokráciában a katonák mindenekelőtt az emberek érdekeit tartják szem előtt, akár életük kockáztatásával is. Most mégis úgy érzik, megbélyegzik őket azért, mert féltik a francia identitást.

„Nincs jogunk megvédeni az identitásunkat, miközben azoknak, akik lerohannak minket, minden joguk megvan ahhoz, hogy megőrizzék a magukét, hogy ránk erőltessék a saját életmódjukat és a kultúrájukat. Nagyon sajnálom azokat, akik szerint radikális vagyok”

– fogalmazott az egykori tábornok, majd hozzátette, továbbra is küldetésének tekinti a francia hazaszeretetet, és hisz a demokráciában, de szerinte az nem összeegyeztethető az iszlámmal.

A tábornok ellen indult eljárás jelenleg is tart. Legközelebb hétfőn kell megjelennie a hat nyugalmazott tábornoknak a francia hadsereg fegyelmi bizottsága előtt.

Az eredeti cikket a videóval együtt IDE kattintva érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.