Az osztrák kancellár megvédte Magyarországot és Lengyelországot

Sebastian Kurz korábban már többször szóvá tette, hogy az Európai Unió kettős mércét alkalmaz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 20. 8:39
KURZ, Sebastian
Berlin, 2021. szeptember 9. Sebastian Kurz osztrk kancellr beszdet mond az Eurpai Npprt (EPP) eurpai parlamenti kpviselcsoportjnak lsn Berlinben 2021. szeptember 9-n. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Kurz osztrák kancellár védelmébe vette Magyarországot és Lengyelországot az uniós jogállamisági vitában.

Helytelen, hogy mindig csak Magyarországról és Lengyelországról beszélünk

– jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár a német Funke Médiacsoportnak és a francia Ouest-France napilapnak az osztrák online média – mások mellett a Die Presse, a Der Standard, az orf.at és az Oe24 – vasárnapi beszámolói szerint.

Az osztrák kancellár méltányosabb hozzáállást szorgalmaz Magyarország és Lengyelország tekintetében az uniós jogállamisági vitában. Úgy véli, a jogállamiság és az európai alapértékek megtartása döntő fontosságú az Európai Unió fennmaradása érdekében, de ezek minden államra egyformán érvényesek.

Kurz az elmúlt években többször bírálta az Európai Uniót különböző témakörökben. Többek között szóvá tette a tagállamok kettős mércével való megítélését. Egy 2019-es –  a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)-nak adott – interjúban beszélt a helyenként meglévő nyugati arroganciáról a kelet-európaiakkal szemben. 

Európa-ellenes gondolkodásmód nemcsak Kelet-Európában, hanem nyugaton is előfordul 

– mondta akkor.

Borítókép: Sebastian Kurz osztrák kancellár beszédet mond az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának ülésén Berlinben 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/Clemens Bilan

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.