Újabb lövöldözés Amerikában: „Ilyet még nem láttam”

Egy ember meghalt, sokan megsebesültek a Tennessee állambeli kisvárosban.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters, BBC, Fox News2021. 09. 24. 9:54
Multiple People Injured During Shooting At Kroger Grocery Store
COLLIERVILLE, TN - SEPTEMBER 23: Crime scene tape is seen outside of a Kroger grocery store where a shooting occurred on September 23, 2021 in Collierville, Tennessee. The Kroger is where authorities said that a gunman had apparently killed himself after opening fire inside of the store killing one person and injuring 12 others. Brad Vest/Getty Images/AFP (Photo by Brad Vest / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Brad Vest / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt, tucatnyian megsérültek – többen súlyosan – egy lövöldözésben az amerikai Tennessee államban. Az élelmiszerbolti ámokfutását követően az elkövető maga ellen fordította fegyverét, öngyilkos lett. Tettére egyelőre nem tudott magyarázatot adni a rendőrség , de a terrorizmust kizárták. Sajtójelentések szerint a férfi az üzlet alkalmazottja volt, akit a nap folyamán elbocsátottak állásából.

Megszakad a szívem, hogy itt kell álljak önök előtt. Ez a legszörnyűbb esemény Collierville történetében. Harmincnégy éve vagyok rendőr, de ilyet még nem láttam

– nyilatkozta a helyi rendőrfőnök, Dale Lane a sajtónak. Az 50 ezer lakosú Collierville mintegy 50 kilométerre fekszik Memphistől. A rendőrfőnök elmondta: miután értesítették  a hatóságot, a kommandósok helyiségről helyiségre haladtak, egyesével hozták ki a merénylő elől bujkálókat. Az üzletben a vásárlók mellett 44 alkalmazott tartózkodott a lövöldözés idején.

Hűtőládákban, bezárt irodákban találtunk emberekre. Azt tették, amire kiképezték őket: elfutottak, elbújtak

– tette hozzá Dale Lane.

Az egyik alkalmazott a USA Today napilapnak elmondta, azonnal, ösztönösen elfutott, amint meghallotta az első lövést. – Mindent hátrahagytam, a pénztárcámat, a kulcsaimat – mondta.

A tömeges lövöldözések rendszeresek az Egyesült Államokban, a tegnapihoz hasonló esetre legutóbb márciusban került sor, amikor tíz embert ölt meg egy férfi a coloradói Boulder egyik élelmiszerüzletében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.