időjárás -1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Deutsch Tamás: Hajrá Lengyelország!

MWH Brüsszel
2021.10.19. 12:12
Deutsch Tamás: Hajrá Lengyelország!

Tudniuk kell, mi a saját erőnkből vívtuk ki a szabadságunkat és a nemzeti függetlenségünket, így hát ezeket Önökkel szemben is meg fogjuk védeni 

- mondta Deutsch Tamás az uniós parlament keddi lengyel vitáján. A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője felszólalásában kijelentette, hogy ma zaklatják, s hazugságokkal és rágalmakkal, előítéletesen gyűlölködve támadják Lengyelországot. - Annak a nyugati hatalmi elitnek a képviselő, amelyik egykor papírfecnikre írogatott befolyási övezet százalékokkal dobott oda minket a szovjet birodalomnak. Amelyik elit képviselői véreskezű diktátorokkal, Jaruzelskivel és Kádárral paroláztak. Miközben mi a szovjet terror rendszerében kellett, hogy éljünk. És a szabadságért, a demokráciáért, a nemzeti függetlenségünkért harcoltunk Jaruzelski és Kádár diktatúrájával szemben - húzta alá a Fidesz politikusa. 

A kormánypárt európai parlamenti delegációja kedden a Facebook oldalán osztott meg "Hajrá Lengyelország!" üzenetet. Mint azt a bejegyzésben írták, a Fidesz EP-képviselői támogató álláspontjukról biztosítják Lengyelországot a strasbourgi vitában.