Kalóztámadást akadályozott meg egy orosz hadihajó

Kalóztámadást akadályozott meg egy orosz hadihajó Afrika nyugati partjainál, amikor segített egy bajba jutott konténerszállító hajó legénységének – számolt be hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Forrás: MTI2021. 10. 26. 8:15
Manila, 2019. prilis 8. Az Admiral Tribuc orosz rombol kiktni kszl a manilai Dli kiktben 2019. prilis 8-n. Az orosz csendes-ceni flotta hrom hajja rkezett tnapos ltogatsra a Flp-szigeteki fvrosba, a msik kett a Vinogradov rombol s az Irkut tartlyhaj. Az Admiral Tribuc s a Vinogradov a nagy tengeralattjr-elhrt hajk osztlyba tartozik. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Kulakov altengernagy romboló vészjelzést fogadott a Guineai-öbölben, majd egy helikopterrel tengerészgyalogosokat irányított a bajba jutott MSC Lucia teherhajóhoz. Amikor a helikopter megközelítette a konténerszállítót, a kalózok menekülőre fogták, és egy motorcsónakon sebesen eltűntek a partok felé – közölte a tárca.

A tengerészgyalogosok ezután kiszabadították az MSC Lucia legénységét, amely a kalózok fogságába esett.

A panamai zászló alatt közlekedő hajó Togóból tartott Kamerunba.

Az orosz Északi Flotta nemrégiben, élén a Kulakov altengernagy rombolóval, hajócsoportot vezényelt a Guineai-öbölbe, ahol már mintegy három hete járőrözik, hogy megvédje a térség civil hajózását a kalóztámadásoktól.

Borítókép: Orosz hadihajó Manila partjainál. Fotó: MTI/EPA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.