időjárás -4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Tinédzserek tartják rettegésben egy francia kisváros lakosságát

Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.10.20. 14:01
Tinédzserek tartják rettegésben egy francia kisváros lakosságát

Az egyik nagyvárosban két fiatal kiskorú diákokat és tanárokat terrorizált, azzal fenyegetőztek, hogy gépfegyverrel fognak rájuk támadni. Egy főváros közeli településen pedig azért vettek őrizetbe a rendőrök egy tinédzsert, mert közösségi oldalakon tette közzé az egyik rendőr címét – írja a V4NA Hírügynökség.

Franciaországban egyre több gondot okoznak a bűnöző kiskorúak, szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne vennének őrizetbe a hatóságok fiatalkorú bűnelkövetőt. Az Actu17.fr nevű hírportál számolt arról, hogy a francia rendőrség különleges egysége (BAC) őrizetbe vett két kiskorút, akik egy lyoni iskola épülete előtt diákokat és egy tanárt fenyegettek. A Place de Montréal-on található Lycée International de Lyon személyzete értesítette a rendőrséget, 

mivel két kamasz az épület előtt zaklatta a tanulókat és egy tanárt, azzal fenyegetőztek, hogy fegyverrel fognak rájuk támadni. 

A lap értesülései szerint az elkövetők, akik egyébként ittasak voltak, nem az iskola tanulói. Még a rendőrök érkezése előtt elmenekültek a helyszínről, de a különleges egység emberei később egy parkban rájuk találtak, épp egy férfit ütlegeltek. A bántalmazott férfi egy másik iskola tanára és elmondása alapján minden ok nélkül támadtak rá a fiatalok. 

A kamaszokat előzetes letartóztatásba helyezték és ügyükben nyomozást indított a városi rendőkapitányság.

A főváros közeli Val-d’Oise megyében őrizetbe vettek egy kamaszt, aki a bűnüldözési brigád (BAC) egyik rendőrének az otthoni címét közzétette a közösségi oldalakon. A történtekről beszámolt a Twitteren az Alliance 95 rendőrszakszervezet is, elmondásuk szerint a 17 éves fiatalt 48 órán belül sikerült beazonosítani. A tinédzsert őrizetbe vették és a tárgyalásig előzetes letartóztatásban marad.

Az Alliance 95 rendőrszakszervezet titkára, Audrey Vagner elmondása alapján rendkívül komolyan kell venni a történteket, mivel a kamasz a rendőr életét veszélybe sodorta azzal, hogy közzétette a lakcímét.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels