időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Varga Judit: Történelmi mélypont az EP állásfoglalása

Magyar Nemzet
2021.10.21. 20:03 2021.10.21. 20:16
Varga Judit: Történelmi mélypont az EP állásfoglalása

„Az Európai Parlament által frissen elfogadott állásfoglalás »értelmében a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független, és a lengyel alkotmány értelmezésére sem jogosult«. Mindezt azért, mert a lengyel alkotmánybíróság jogosan kimondta, hogy az uniós jognak igenis vannak korlátai, és Brüsszel nem teheti rá a kezét az összes tagállami hatáskörre!” 

Történelmi mélypont, hogy egy, az objektivitás látszatára sem adó, nyíltan politikai zsarolótestületként működő uniós intézmény megkérdőjelezi egy szuverén tagállam legfelsőbb bírói szervének kvázi a létezését

– írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtök este. A tárcavezető a lapunk által is közölt hírre reagált, miszerint az uniós parlament csütörtökön illegitimnek nyilvánította a lengyel alkotmánybíróságot, mert a taláros testület október elején a lengyel alkotmány szupremáciája mellett foglalt állást. Varga Judit szerint az állásfoglalásával az EP végleg bebizonyította, hogy nem az embereket, hanem csak ideológiákat szolgál. 

Mi kiállunk lengyel testvéreink mellett, és továbbra is vállt vállnak vetve fogunk küzdeni az Európai Parlament sunyi lopakodása és politikai nyomásgyakorlása ellen!

– írta a miniszter a bejegyzésében.