Nem bánta meg tettét a Macront felpofozó férfi

A külföldi hírügynökségek közül a V4NA volt az első, melynek interjút adott Damien Tarel, az a 28 éves francia fiatalember, aki ez év júniusában azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy egy hivatalos programja során arcon ütötte a francia köztársasági elnököt. Elmondása szerint, rengetegen támogatják és egyáltalán nem bánta meg, amit tett.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 27. 9:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Damien Tarel neve akkor vált ismertté, amikor június 8-án a Franciaország déli részén lévő Tain-l’Hermitage nevű településen, Drôme megyében egy hivatalos látogatás során a kordon mögül egy kézfogásnak induló mozdulattal hirtelen pofon vágta Emmanuel Macron államfőt.

A fiatalembert azonnal leteperték az elnök biztonsági emberei és egy társával együtt őrizetbe vették. A támadót a bíróság két nappal később, június 10-én 18 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből négy hónap letöltendőt le is ült és most, nem sokkal szabadulását követően nyilatkozott a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

A V4NA kérdésére, miszerint miért ütötte meg a köztársasági elnököt, Tarel így válaszolt:

Aznap rajtam kívül még sokan mentek el az elnöki látogatás helyszínére, hogy tiltakozzanak Emmanuel Macron politikája ellen. A rendőrség szinte az összes tüntetőt evakuálta a helyszínről, de engem nem. A tiltakozók láthatatlanságát egy olyan erőteljes gesztussal akartam kompenzálni, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az igazat megvallva váratlanul ért, amikor Emmanuel Macron, a biztonságiakat is meglepve hirtelen kiszállt az őt szállító járműből, hogy találkozzon az emberekkel és megindult egyenesen felém. Miközben arcon ütöttem, a következőt mondtam: „Montjoie Saint-Denis, le Macroniával.” Számomra ennek erőteljes szimbolikus jelentése van, mivel a „Montjoie Saint-Denis” egy történelmi háborús kiáltás, mellyel a középkori lovagok párbajra hívták ellenfelüket.

A V4NA azt is megkérdezte Damien Tareltől, hogy megbánta-e, amit tett, mire a férfi így felelt:

Egyáltalán nem, abban a pillanatban a kötelességemnek éreztem.

Arra a kérdésre, hogy milyen hibákat ró fel Macronnak, Tarel az alábbiakat mondta:

Politikai szempontból igen hosszú a lista, és még Macron gazdasági miniszteri tevékenységének idejére nyúlik vissza, de megemlíthetjük az ország ipari és energetikai eszközeinek eladását, példaként említve az Alstom céget, továbbá a koronavírus okozta válság kezelését, nem beszélve a Benalla-ügyről. Az elnök kommunikációja is hagy kívánnivalót maga után, Macron meggyalázta azzal az elnöki hivatalt, amikor 2018-ban kétes zenei csoportokat hívott meg az Élysee-palotába, mindezt politikai indíttatásból. 

Az elnöknek a francia nép iránti megvetése szintén rendkívül provokatív, gondolok itt arra, amikor a politikája ellen tüntetőknek odavetette, hogy itt vagyok, csak jöjjenek el értem.

A teljes interjú a V4NA oldalán olvasható el.

Borítókép: Emmanuel Macron és Damien Tarel (Forrás: V4NA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.