időjárás 21°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetőkkel tárgyal hétvégén

Forrás: MTI, Origó.hu
2022.01.25. 14:08 2022.01.25. 14:23
Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetőkkel tárgyal hétvégén

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a hét végén részt vesz Madridban az európai konzervatív pártvezetők egyeztetésén – erősítette meg a spanyol sajtóban megjelent híreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek kedden.

Az El Independiente nevű lap arról cikkezett, hogy a jobboldali spanyol párt, a Vox elnöke, Santiago Abascal a hétvégén házigazdaként fogadja Madridban a meghívott európai vezetőket.

Abascal az ukrán válság ellenére is úgy döntött, hogy megtartja a csúcsot, amelyre már visszajelezte részvételét Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Abascal már több alkalommal utazott Magyarországra és Lengyelországba, hogy megossza politikai vízióját európai szövetségeseivel. Legutóbb Varsóban járt, ahol bejelentette: Európa konzervatív vezetői elfogadták meghívását Madridba – olvasható az Origón.

A Vox azóta megerősítette, hogy a csúcsra január 28-án és 29-én kerül sor – írja az El Independiente.

A cikk hozzáteszi: Abascal több alkalommal kifejtette, hogy Magyarország és Lengyelország a Vox két kedvenc szövetségese, ezen országok vezetőivel tökéletes összhangban van a határok védelme, a családpolitika, valamint a szuverén nemzetek megvédésének ügyében.

Az El Independiente információi szerint a Vox a hétvégi csúcsra meghívta és visszajelzést vár a többi konzervatív vezetőtől, például a francia Marine Le Pentől, az észt Martin Helmétől és az olasz Giorgia Melonitól is.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Facebook)