időjárás 22°C László 2022. augusztus 8.
logo

Berlinbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök

Koren-Karczub Tímea
2022.05.26. 17:37 2022.05.26. 18:51
Berlinbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök

Június 3-án Berlinbe utazik Novák Katalin, a köztársasági elnököt a német fővárosban Frank-Walter Steinmeier államfő fogadja – a találkozó időpontját a német szövetségi elnök honlapján tették közzé. Novák Katalinnak ez lesz a harmadik hivatalos külföldi útja államfőként.

A magyar köztársasági elnök a múlt hét végén Erdélyben tett látogatást, ahol tíz templomot áldottak meg különböző településeken a magyar református egység napja alkalmából. 

Kolozsváron találkozott Kelemen Hunorral, Románia miniszterelnök-helyettesével is, Nagyenyeden pedig Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével leleplezték a püspöki ház emléktábláját, majd megtekintették a Bethlen Gábor Kollégium épületét. Erdélyi útja során Novák Katalin Gyulafehérváron is járt, ahol Bethlen Gábor szobrának ünnepélyes leleplezésén vett részt. 

A köztársasági elnök első hivatalos külföldi útja pedig Varsóba vezetett, a lengyel fővárosban kollégájával, Andrzej Duda államfővel folytatott tárgyalásokat. 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök Varsóba indul a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről 2022. május 17-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.