időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Alapjogokért Központ: Brüsszel megbontja az európai egységet

Magyar Nemzet
2022.09.23. 13:43 2022.09.23. 14:10
Alapjogokért Központ: Brüsszel megbontja az európai egységet

Ursula von der Leyen szerdán előadást tartott az amerikai Princeton Egyetemen, ahol egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta, figyelemmel követik az olasz választásokat, és „meglátjuk a választások eredményét, szóval meglátjuk, ha a dolgok egy nehéz irányba mennek, én már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról, vannak eszközeink” − áll az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

Vagyis ha most vasárnap a jobboldali pártszövetséget bízzák meg az olasz emberek a kormányalakítással, akkor a bizottság pusztán a kabinet politikai színezete miatt helyezhet kilátásba nyomásgyakorlást − ahogy teszi ezt hazánk kapcsán évek óta.

Ez nyílt beismerése annak, hogy a bizottság világnézeti okok miatt bünteti hazánkat és Lengyelországot is, és ha nyer az olasz jobboldal, akkor Olaszország is hasonló eljárások és vegzatúra kereszttüzében találhatja magát − mutatnak rá.

A bizottság elnökének szavai sajnos beigazolták a gyanút, hogy a jogállamiságról és demokráciáról szóló viták nem jogi, hanem politikai alapúak. Ahogyan politikai és nem racionális okai vannak a szankciós politikák további erőltetésének is. A kettőben az a közös − emeli ki a bejegyzés −, hogy mind az ésszerűtlen szankciókat, mind hazánk megbüntetését a hazai baloldal támogatja − a magyarországi baloldal az uniós intézményekben lát szövetségest ahhoz, hogy revánsot vegyen a jobboldal sorozatos győzelmei és saját kudarcaik miatt.

Ursula von der Leyen szavai egyben nyílt beismerésnek is tekinthetők: Brüsszel nem a kontinens egységéért, hanem egyes tagállamok kipécézésével az európai egység megbontásáért felelős.

Az Európai Unió alapító atyái biztosan nem azért álmodták meg a békét és prosperitást hozó közösséget, hogy XXI. századi örököseik ideológiai nemtetszések miatt megbontsák annak egységét, és kétséget ébresszenek Európa egységének tekintetében − hangsúlyozza az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: Anadolu Agency/AFP/Dursun Aydemir) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.