„Oroszország új fejezetet nyitott a háborúban”

Stefano Sannino, az unió külügyi szolgálatának főtitkára szerint a nyugati harckocsik Kijev védekezését, nem pedig a támadását fogják segíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 27. 11:35
SANNINO, Stefano
Tokió, 2023. január 27. Stefano Sannino, az Európai Unió külügyi szolgálatának fõtitkára sajtótájékoztatót tart a külföldi tudósítókat tömörítõ japán szervezet, az FCCJ tokiói irodájában 2023. január 27-én. Sannino kijelentette, hogy Oroszország "új fejezetet" nyitott az Ukrajna elleni háborújában azzal, hogy "válogatás nélkül hajt végre támadásokat a polgári lakosság és nem katonai célpontok ellen". MTI/AP/Eugene Hoshiko Fotó: Eugene Hoshiko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország új fejezetet nyitott az Ukrajna elleni háborújában azzal, hogy válogatás nélkül hajt végre támadásokat a polgári lakosság és nem katonai célpontok ellen − jelentette ki Stefano Sannino, az Európai Unió külügyi szolgálatának főtitkára egy pénteki tokiói sajtóértekezletén, amely ázsiai–csendes-óceáni körútjának része.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a kezdeti különleges hadművelet koncepciójától elmozdulva ma már a NATO és a Nyugat ellen vív háborút

− tette hozzá.

A magas rangú uniós tisztségviselő méltatta, hogy Németország és az Egyesült Államok katonai felszerelésekkel támogatja Ukrajnát. Állítása szerint a német és amerikai harckocsikat azért küldik Kijevnek, hogy segítsék az ukránok védekezését a háborúban, nem pedig azért, hogy támadások végrehajtására tegyék őket képessé.

A fegyverszállítások újabb fejleménye a helyzet változásából adódott, abból, hogy Oroszország új fejezetet nyitott a háborúban

− mondta Sannino, hozzátéve, hogy az EU Moszkvával szemben csak a lehetőséget adja meg az ukránoknak arra, hogy életeket mentsenek, meg tudják védeni magukat a barbár támadásokkal szemben.

Joe Biden amerikai elnök szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Államok Abrams típusú harckocsikat küld Kijevnek, ezzel összehangoltan pedig Németország is közölte, hogy Leopard 2 harckocsikkal is segíti Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben.

Borítókép: Stefano Sannino, az Európai Unió külügyi szolgálatának főtitkára (Fotó: MTI/AP/Eugene Hoshiko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.