Fiatal lányt erőszakolt meg egy román férfi Bécsújhelyen

Egy mindössze 13 éves kislányt erőszakolt meg egy román férfi Bécsújhelyen, az ügyészség a tettes előzetes letartóztatását rendelte el. A bűncselekményt a férfi társa videóra vette, a felvétel a közösségi oldalakra is felkerült. Az osztrák rendőrség közleménye szerint KO-cseppeket használt a férfi a lány elkábítására, amelyek túladagolás esetén halált okoznak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 14:43
Tyler Rake - Extraction - on the set in Vienna
Bécsújhely
A police squad was shot at as action scene during filming of the Netflix blockbuster sequel Tyler Rake ¿ Extraction in Vienna, Austria, on February 5, 2022. - 20220205_PD24139 (Photo by Starpix / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: APA-PictureDesk via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A letartóztatását kérte az osztrák ügyészség annak a 21 éves román férfinak, aki vasárnap egy bécsújhelyi étterem mosdójában megerőszakolt egy 13 éves kislányt. A fiatalt vasárnap hajnalban, fél egy és négy óra között támadta meg két férfi: egyikük megerőszakolta, a másik pedig videóra vette a  bűncselekményt. A felvétel azóta bejárta a közösségi oldalakat is. A Kurier napilap értesülései szerint a lánynak tudatmódosító szert kevertek az italába, amelyet nemcsak a vizsgálatok mutattak ki, de a rendőrség is arról számolt be, a lány nem emlékezett semmire a történtekből.

Az osztrák sajtó arról cikkezett, KO-cseppeket keverhetett a férfi a fiatal lány italába, ami tulajdonképpen nyugtató hatású drog, és gyakran alkalmazzák szexuális bűncselekmények elkövetése során. Gyakori használata azonban függőséget, túladagolása pedig halált okoz.

 

A román férfit szerda este vették őrizetbe az osztrák rendőrök nem messze Bécsújhelytől, Gloggnitz városában. A férfi ekkor már arra készült, hogy Romániába menekül.

Borítókép: Illusztráció: osztrák rendőrautó Bécsben. (Fotó: AFP/Starpix)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.