Bayer Zsolt: A marihuána tartása és fogyasztása mostantól legális Németországban

A németek bejelentették, hogy első számú prioritásnak és emberi jognak tekintik a szabad cannabisfogyasztást.

2023. 04. 15. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változnak az idők. 170-160 évvel ezelőtt a brit birodalom még óriási energiákat mozgósított annak érdekében, hogy az Indiában megtermelt ópiumot átszállítsa Kínába, ott eladja, és az ötezer éves kínai kultúrát, civilizációt és társadalmat ópiumbarlangokban zombivá varázsolja. És amikor a kínaiak azt mondták, hogy ők ezt a maguk részéről nem szeretnék, akkor odarendelték a brit hadihajókat és elkezdték lőni a kínai kikötőket. Két úgynevezett ópiumháborút is kirobbantottak a fehér glaszékesztyűs rendkívül kulturált, civilizált és európai angolok, pusztán azért, hogy ráerőltessék a kábítószert a kínaiakra. Ma már semmi ilyesmire nincsen szükség. 

Kanadában néhány hónappal ezelőtt bejelentette a kormányzat, két államban – két tagállamban, ha jól emlékszem – és számos városban már nemcsak a könnyű drogokat, hanem a nehéz drogokat, így például a heroint is legalizálták. Mindenki boldogan és szabadon szúrhatja magát, ahol csak szeretné. És most a németek, akik nem szeretnének lemaradni semmiben, bejelentették, hogy első számú prioritásnak és emberi jognak tekintik a szabad cannabisfogyasztást. 

Úgyhogy mostantól Németországban legális a marihuána tartása és fogyasztása. Hurrá, hurrá! 

Kedves jó barátom halhatatlan mondatait kívánkoznak ide, aki azt mondta, hogy ha esetleg a németek azért szeretnék a saját társadalmukat teljes mértékig leszedálni, hogy nehogy véletlenül megint antiszemiták legyenek, akkor elkéstek, megint elkéstek. Ugyanis a német nagyvárosok utcáin muszlim tömegek üvöltik mostanában különböző tüntetéseken, hogy: „Mocskos zsidók!” Ez tehát a szép német jelen. Muszlimok az utcán mocskos zsidóznak, a németek pedig szerte Németországban önfeledten szívják a marihuánát és néznek ki hülyén a fejükből.

Európa a szemünk láttára vész el örökre. Remélem, mi soha nem fogjuk ezt hagyni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.