Vlagyimir Putyin üdvözölte Erdogan győzelmét

Az orosz elnök köszönetet mondott török hivatali kollégájának a két ország kapcsolatainak erősítéséért tett erőfeszítéseiért.

Magyar Nemzet
2023. 05. 28. 21:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választási győzelem Törökország vezetőjeként végzett önzetlen munkájának természetes eredménye, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a török nép támogatja erőfeszítéseit az állami szuverenitás megerősítésére és a független külpolitika folytatására

− fogalmazott Recep Tayyip Erdogannak címzett gratulációjában Vlagyimir Putyin. A Kreml közlése szerint az orosz elnök köszönetét fejezte ki török hivatali kollégája felé, amiért nagyban hozzájárul az orosz−török baráti kapcsolatok erősítéséhez és a különböző területeken történő kölcsönösen előnyös együttműködéshez.

Vasárnap tartották Törökországban a köztársaságielnök-választás második fordulóját, amelyen Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfő és a fő ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu mérkőzik meg egymással. Szinte százszázalékos feldolgozottságnál Erdogan a szavazatok 52,14 százalékát kapta az Anadolu török állami hírügynökség nem hivatalos adatai szerint.

Erdogan győzelméhez az elsők között már Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is gratulált.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török elnök (balra) és Vlagyimir Putyin orosz államfő (Fotó: Sputnik/Reuters/Vjacseszlav Prokofjev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.